OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2019. június 3., hétfő 15:23

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2019. június 3., hétfő (OS) - Kéziszótár azok számára, akik az idegenforgalomban, turizmusban, gasztronómiában vagy a bútorgyártásban szeretnének munkát vállalni nem csak hallássérülteknek – mit lehet belőle használni már a honlapunkról ?

    Az Erasmus + SWING: újítások és együttműködés a hallássérültek képzésében – innovációs projekt programjának keretében elkészült az az összesítés, amely az említett szektorokban a munkavégzéshez szükséges legfontosabb 150 szót tartalmazza a szót megjelenítő képpel együtt négy nyelven, a szó magyarázatával, továbbá a szinonimák is szerepelnek benne. Napokon belül a honlapunkon lesz, letölthető és megnézhető.
A videók jelelései is elkezdődtek, ami nem túl egyszerű, mivel minden országban másként kommunikálnak a hallássérültek. Pl. vannak országok, ahol az ujj ABC-t részesítik előnyben, ilyen Németország. Az országok többségében, térségenként, családonként különböző jeleket használnak, attól is függően, hogy egy több generációs siket család-e, vagy halló szülők mellett nőnek fel, és integrált iskolába járnak.
Miután ez a nemzetközi tapasztalatunk közös élmény volt partnereinkkel, most az adott országok jeltolmácsaival és hallássérült emberekkel, szakértőkkel minden érintett országban egy élénk eszmecsere folyik, hogy megtaláljuk az optimális megoldást, a mindenki számára hozzáférhető tudás lehetőségének megteremtése okán.

http://munkakorahttp://munkakoralap.hu/programok/erasmus-plus/kepes-szomagyarazatok-szektoronkent-sw


     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.