OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. június 4., kedd 19:28

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 4., kedd (OS) - Felvirágoztuk az országot egészséggel! - közel 2200 szűréssel sikeresen zárult a hathelyszínes szűrőbuszos egészségkampány, amely a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére harmadik éve kedvelt programja A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványnak.

    A Nemzeti Rákellenes Napon, április 10-én létrejött a Nemzeti Népegészségügyi Központtal az a megállapodás, aminek eredményeképpen 21. századi színvonalon végezte el a szervezet a szűréseket. Támogatta a rendezvénysorozatot a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara. Prof. Dr. Hermann Péter oktatási rektor-helyettes  a jelen lévő sajtónak örömmel nyilatkozta: "jó ügy mellé állt az egyetem, biztató, hogy a szűrőbuszba alig lehet belépni, olyan nagy az érdeklődés."  Dr. Mensch Károly fogorvos elmondta: "A szájüregi rákhelyzet a 70-es 80-as években is rossz volt, azóta sem javult. Ezért tartja nagyon fontosnak a jól szervezett szűrőprogramokat, és az emberek figyelmét felhívni a megelőzésre."
A Könnyek helyett.. tarts velünk szűrőprogramunkon! rendezvényt kiemelten értékelték és védnökséget vállaltak polgármesterek, támogatták az eseményt szakmai partnerek és a média. Aszódon 100, Csepelen 250, Gyöngyösön 312, Zuglóban 535, Pécsen 536, Dévaványán 385 szűrést végeztek el szakorvosaink. Ismert közéleti személyiségek is jópéldát mutattak: Csepelen Bácsi Péter Európa és világbajnok birkózó, Gyöngyösön Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember is részt vett a szűréseken.
eletigenlok.hu és rakellen.hu
     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.