OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. június 5., szerda 09:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 5., szerda (OS) - A Liberális Fiatalok gyertyagyújtással emlékeztek a Tienanmen téri vérengzés áldozataira

    A Liberálisok ifjúsági szervezete mécsesgyújtással egybekötött békés demonstrációt tartott a kínai nagykövetség budapesti épülete előtt, hogy a Tienanmen téri mészárlás áldozataira emlékezzen.

Harminc évvel ezelőtt a kínai karhatalom különös kegyetlenséggel támadt a tüntető diákokra Peking utcáin. 1989. június 4-én a hadsereg brutális akciójának következtében több ezer ártatlan ember vesztette életét. A Liberális Fiatalok Társasága rájuk, a kínai kommunista diktatúra áldozataira emlékezett. Az ifjúsági szervezet aktivistái mécsesekből rakták ki a kínai nagykövetség épülete elé a szabadság (angolul: freedom) szót, hogy azoknak a fiataloknak az emléke előtt tisztelegjenek, akik életüket adták a szabadságért. Akik azért küzdöttek, hogy Kínában a diktatúrát demokrácia váltsa fel.

Az akcióval a Liberálisok és a LiFT a Fidesz-kormány Kína-barát politikája ellen is tiltakoztak. Mert szégyennek tartjuk, hogy Orbán Viktor két évvel ezelőtt a mészárlás helyszínén megkoszorúzta a kommunizmus emlékművet, és ezzel nyíltan az erőszakot elkövetők pártjára állt.

Harminc évvel ezelőtt a liberális Fidesz tiltakozott leghangosabban és legerélyesebben a kínai hatalom kegyetlensége ellen. Ma Orbán Viktor a keleti nyitás és az illiberalizmus jegyében a kommunista Kína kegyeit keresi és az ázsiai diktátorokat élteti.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.