2024. április 19. péntek

2019. június 5., szerda 10:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 5., szerda (OS) - A Környezetvédelmi világnapra

Június 5-én, a Környezetvédelmi világnapon nemcsak fel kell hívnunk a figyelmet környezetünk megóvásra, hanem emlékeztetnünk is kell magunkat, hogy az mindannyiunk közös felelőssége, hogy milyen világot hagyunk a következő generációkra. Erről a felelősségről ugyanis egyre több, hatalmon lévő politikus feledkezik meg. 2019-ben, amikor már nap mint nap szembesülünk a klímaváltozás és a környezetszennyezés következményeivel, sajnos hazánknak is olyan vezetői vannak, akik nem hajlandók foglalkozni ezeknek a problémáknak a megoldásával.

A világnap idei központi témája a levegőszennyezés, amely 13 ezer magyar korai haláláért a felelős. Ez a szám pedig csak nőni fog, amíg olyan vezetői vannak Magyarországnak, akik nyíltan kijelentik, hogy a környezetvédelmi szempontok nem korlátozhatják a külföldi autógyárak érdekeit. Az Orbán-kormány egyszerűen kiárusította a magyarok egészségét a levegőszennyező multiknak.

Magyarországnak tiszta levegőre van szüksége és kilenc év után végre tenni is kellene érte Fidesznek! Modernizálni kell a városi buszállományt és ösztönözni kell a tömegközlekedési eszközök használatát! A levegőszennyező ipari cégeket szigorúbb szabályozás és ellenőrzés alá kell vonni, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megújuló energiaforrásokra. A fideszes fapusztításokat pedig le kell állítani és növelni kell a városi zöldfelületeket!

Most, a jelenben kell cselekednünk azért, hogy egy fenntartható és élhető világot hagyjunk a gyerekeinkre.

Kiadó: MSZP Országos Központ