OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. június 5., szerda 10:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 5., szerda (OS) - A Környezetvédelmi világnapra

    Június 5-én, a Környezetvédelmi világnapon nemcsak fel kell hívnunk a figyelmet környezetünk megóvásra, hanem emlékeztetnünk is kell magunkat, hogy az mindannyiunk közös felelőssége, hogy milyen világot hagyunk a következő generációkra. Erről a felelősségről ugyanis egyre több, hatalmon lévő politikus feledkezik meg. 2019-ben, amikor már nap mint nap szembesülünk a klímaváltozás és a környezetszennyezés következményeivel, sajnos hazánknak is olyan vezetői vannak, akik nem hajlandók foglalkozni ezeknek a problémáknak a megoldásával.

A világnap idei központi témája a levegőszennyezés, amely 13 ezer magyar korai haláláért a felelős. Ez a szám pedig csak nőni fog, amíg olyan vezetői vannak Magyarországnak, akik nyíltan kijelentik, hogy a környezetvédelmi szempontok nem korlátozhatják a külföldi autógyárak érdekeit. Az Orbán-kormány egyszerűen kiárusította a magyarok egészségét a levegőszennyező multiknak.

Magyarországnak tiszta levegőre van szüksége és kilenc év után végre tenni is kellene érte Fidesznek! Modernizálni kell a városi buszállományt és ösztönözni kell a tömegközlekedési eszközök használatát! A levegőszennyező ipari cégeket szigorúbb szabályozás és ellenőrzés alá kell vonni, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megújuló energiaforrásokra. A fideszes fapusztításokat pedig le kell állítani és növelni kell a városi zöldfelületeket!

Most, a jelenben kell cselekednünk azért, hogy egy fenntartható és élhető világot hagyjunk a gyerekeinkre.  
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.