OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 5. szerda
Ismertető


2019. június 5., szerda 10:34

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye
    Budapest, 2019. június 5., szerda (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye

        A Hableány hajóroncsnál a mai napon célzott technikai előkészítő merülést hajtott végre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára.
     A merülés célja a roncs műszaki állapotának felmérése volt, továbbá a legjobb rögzítési pontok megtalálása annak érdekében, hogy a hajótest ne mozduljon el és biztonsággal kiemelhetővé váljon. A felderítő merülés alkalmával a hajótest vizsgálata, végigtapogatása során az egyik nyílászárónál a búvár újabb áldozatra bukkant. A test rögzítését és megjelölését követően, annak felszínre hozatala és kiemelése is megtörtént.
     Ezzel háromra emelkedett a búvárok által a hajóroncstól felszínre hozott áldozatok száma.
A magyar és külföldi szakemberek a hajóroncs mielőbbi kiemelése érdekében tovább folytatják a műszaki mentést előkészítő munkálatokat az uszadékos, zavaros és erős sodrású vízben.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.