OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 10:05

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) -

    Mindennek szimbolikus jelentőséget is adna, ha Magyarország a Gyermekjogi Egyezmény 30 éves jubileumának évében válna a kiegészítő jegyzőkönyv részesévé.

Az alapvető jogok biztosának felhívása kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelezte: a gyermekjogi szakmai szempontok is erősítik, hogy hazánk csatlakozzon a gyermekek jogainak védelme melletti elkötelezettségüket aláírásukkal is megerősítő országokhoz. Székely László ombudsman üdvözölte, hogy kezdeményezésére a szaktárca megkezdte a kiegészítő jegyzőkönyvhöz való csatlakozás kormányzati döntéshozatalának előkészítését. Az alapjogi biztos bízik abban, hogy a tényleges csatlakozásra mielőbb sor kerül.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.