OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 22. kedd
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 12:26

A Magyarországi Református Egyház - Református Közéleti és Kulturális Központ közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Immáron harmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A téma: Keresztyéndemokrácia?!

    A lexikonok szerint a kereszténydemokrácia egy olyan politikai irányzat, amely a bibliai elvek alapján, a demokrácia eszközeivel szeretné szolgálni a nemzetek fejlődését. Mára a szó eredeti jelentése mintha kezdene megkopni, sőt, egyesek szerint üres frázissá vált. Ma okostelefonok, divatos közösségi oldalak, chat-felületek, celebek, Twitter-huszárok, vloggerek, posztok, lájkok, szívecskék és követők korában élünk. A valóság és a közösség is mást jelent ma, mint egykor. A XXI. században tényleg eltűnik a lényeg: Isten és az ő képmására teremtett ember?
Az új világ új kihívásokat teremt egyházunk számára is. Mit tegyünk, hogy ezeket a folyamatokat a nemzet és az egyház javára fordítsa? Mit tehet egy keresztyén, demokrata politikus, hogy az általa fontosnak tartott értékek továbbra is a közélet részét képezzék? Merre haladjon tovább az ország, hogy tíz év múlva is az evangéliumi üzenet legyen a legfontosabb? Mi különbözteti meg a keresztyén tudóst, művészt, újságírót a hitetlentől? Mi lehet a nők szerepe a folyamatosan változó társadalmi környezetben? Tényleg nem érdekli a fiatalokat az egyház? Hogyan vállalhatjuk hitünket a közösségi médiában? Minden demokratikus érték összefér a keresztyén értékrenddel? Egyáltalán, összeegyeztethetőek a modern világgal a demokratikus és keresztyén értékek?

További információ és jelentkezés: szarszo.reformatus.hu
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház - Református Közéleti és Kulturális Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.