OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 15:07

Budapest Főváros Levéltárának közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - A főváros gazdag hévízforrásaira épülő fürdőkultúrája, gyógyfürdői nemzetközi hírnévnek örvendenek és komoly idegenforgalmi vonzerőt jelentenek mind a bel-, mind a külföldi turisták számára. Számos közülük több évszázados múltra tekint vissza, amelyről levéltári források is tanúskodnak. A budapesti fürdők villanófényben (XX. század) című kamara-kiállítás a Budapest Főváros Levéltárában őrzött dokumentumokból nyújt válogatást.

    Aki ellátogat Budapest Főváros Levéltárába, a kiállított iratok segítségével tanulmányozhatja a Gellért, a Széchenyi és a Szent Lukács fürdők 20. századi történelmét, érdekes dolgokat tudhat meg a strandfürdőkről (Palatinus, Dagály). Kiderül az is, hogy milyen híres emberek szálltak meg a Gellért szállodában. Végül szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a mellékhelyiségek száma, a WC-papír hiánya, a lopás vagy éppen a mások ízlését bántó viselkedés végigkíséri a fürdők mindennapjait. Bővebben:
http://bparchiv.hu/hirek/budapesti-furdok-villanofenyben-xx-szazad-majus-24-en-nyilik-bfl-legujabb-k

     Kiadó: Budapest Főváros Levéltára

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.