OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 22. kedd
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 15:40

Az Effekteam Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Idén új szemlélet mentén és új néven kerül kiírásra a vállalati felelősségvállalás legfontosabb hazai elismerése, az "Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja".

    Az "Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja" épít a 2011-2016 között évente meghirdetett "MAF Társadalmi Befektetések Díj" szakmai alapjaira, ugyanakkor figyelembe veszi és beépíti a vállalati felelősségvállalás terén az utóbbi években megjelent tendenciákat, gyakorlatokat. A pályázatok elbírálása során ezért az eddigieknél fontosabb szerepet kapnak a hatékony környezeti és társadalmi befektetések szempontjai, és a Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals – SDG).
"A szakmai díj megújítása újabb fontos lépés abban a folyamatban, amely arra sarkallja az üzleti szektor szereplőit, hogy társadalmi és környezeti befektetéseik során tartsák szem előtt, a mérhető, kimutatható hatások, pozitív változások szempontjait" – emelte ki Dr. Molnár Klára igazgató.
Ennek szellemében a pályázatokat négy, - Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly, Mindenki társadalma - az SDG-k alapján kialakított kategóriában díjazzák.
A nagyvállalatok mellett a kis- és középvállalkozások, illetve a startup-cégek pályázatait is várják. Az értékelés során a szervezet új szlogenje, azaz a közösség, a hatás és a jövő dimenziói mentén vizsgálják a programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét.
Pályázni az Effekteam honlapján lehet: https://effekteam.hu/effekt2030/
    
     Kiadó: Effekteam Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.