2019. augusztus 24. szombat

2019. június 8., szombat 12:09

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. június 8., szombat (OS) - A Párbeszéd szolidaritást vállal minden olyan erdélyi magyarral, akiben félelmet keltett a román szélsőségesek úzvölgyi támadása.

A kormány dolga, hogy minden diplomáciai eszközzel biztosítsa a magyar emberek biztonságát. Ebben a kritikus helyzetben a magyar-román békés együtt éles előmozdítása érdekében tegyen meg mindent az európai politikai porondon, és ne a saját pártpolitikai ügyeivel foglalkozzon!

A Párbeszéd követeli a román hatóságoktól, hogy az Úzvölgyben található magyar katonai temetőnél történt barbár támadást azonnali kivizsgálja ki és az elkövetőket ítélje el, az eredeti állapotokat maradéktalanul és azonnal állítsa helyre a román állam költségén, továbbá álljon ki az emberi méltóság, a halottak tisztelete és a történelmi megbékélés mellett, mint felelős EU-tagállam.

Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő

Kiadó: Párbeszéd