OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. június 8., szombat 12:09

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. június 8., szombat (OS) - A Párbeszéd szolidaritást vállal minden olyan erdélyi magyarral, akiben félelmet keltett a román szélsőségesek úzvölgyi támadása.

    A kormány dolga, hogy minden diplomáciai eszközzel biztosítsa a magyar emberek biztonságát. Ebben a kritikus helyzetben a magyar-román békés együtt éles előmozdítása érdekében tegyen meg mindent az európai politikai porondon, és ne a saját pártpolitikai ügyeivel foglalkozzon!

A Párbeszéd követeli a román hatóságoktól, hogy az Úzvölgyben található magyar katonai temetőnél történt barbár támadást azonnali kivizsgálja ki és az elkövetőket ítélje el, az eredeti állapotokat maradéktalanul és azonnal állítsa helyre a román állam költségén, továbbá álljon ki az emberi méltóság, a halottak tisztelete és a történelmi megbékélés mellett, mint felelős EU-tagállam.

Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.