OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. június 9., vasárnap 18:09

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye
    Budapest, 2019. június 9., vasárnap (MTI) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) felhívja a lakosság figyelmét, hogy a Hableány termes személyhajó mentési munkálatai és a kutatás miatt a TEK javaslatára a légi közlekedésért felelős hatóság vezetője a Duna érinett szakaszán a légtér korlátozását rendelte el 2019. június 3-tól 2019. június 16-án éjfélig.

        A légtérkorlátozás területi hatálya - hozzávetőleg - Budapesten, az Árpád hídtól északra 1 km-re kezdődik és délen egészen Paksig húzódik, valamint a Dunától keletre és nyugatra változó szélességben átlagosan 2-2 km.
     A határokat a TEK honlapján az Aktuális menüpontban közzétett grafikák szemléltetik, illetve a légtérkorlátozás pontos oldalhatárai a HungaroControl Zrt. napi légtérfelhasználási tervében ellenőrizhetők (https://ais.hungarocontrol.hu/legterfelhasznalasi-terv).
     A jelölt időszakban a pilóta nélküli légi járművel (drónnal) végzett repülés nem engedélyezett, mert az a mentési munkálatokat, valamint a kutatást akadályozhatja, zavarhatja.
     A korlátozott légtérbe történő engedély nélküli bereptetés közigazgatási hatósági, vagy büntető eljárást von maga után.
     A roncs kiemelésének előkészítése továbbra is folyamatban van, két emelőheveder behúzása már megtörtént, jelenleg azok igazítása és stabilizálása zajlik.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.