OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. június 11., kedd 16:56

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 11., kedd (OS) - Jótékonysági támogatás Böjte Csaba alapítványának

        Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere szerint a magyarság brutális fizikai és szellemi választ adott a trianoni diktátumra. A miniszter az erdélyi Déván beszélt erről hétfőn este, miután a Szent Ferenc templomban megtekintette a Mária Evangéliuma oratóriumi előadást, és átadta Böjte Csabának, az árva és nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozó Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének az oratórium erdélyi jótékony célú előadásainak a bevételét.
         A miniszter a trianoni diktátumot Krisztus peréhez hasonlította, "amikor a vádlott nem védekezhetett, nem kapott szót, előre kimondták az ítéletet". De hangsúlyozta: a tragédiában is ott volt Mária, a magyarok patrónusa, és így a diktátum után életben maradt az ország, mely a hitéből és a hagyományaiból táplálkozva "brutális fizikai és szellemi választ adott". A fizikai válaszra a magyar sportteljesítményeket, a szellemire a Nobel-díjas tudósokat és a világhírű magyar zeneszerzőket hozta fel példaként.
         Megjegyezte: a Nobel-díjasok, valamint Kodály, Dohnányi és Bartók nevelték fel azt a generációt, amely a kommunizmus évtizedeiben is fenntartotta az ezeréves szellemiséget.
         "Ha nem lenne szeretet, nem épült volna fel ez a kultúra, nem így épült volna fel a történelmünk" - tette hozzá.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.