OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. június 12., szerda 12:02

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OS) - Pénzügyi támogatást nyújt a kormány az üldözött nigériai keresztényeknek

    A legnépesebb afrikai ország katolikus és protestáns közösségeinek a Hungary Helps Program keretében nyújtott segítség célja a helyi keresztényeket is sújtó fegyveres erőszak következményeinek mérséklése. Az Orbán Viktor miniszterelnök és nigériai keresztény vezetők májusi budapesti találkozója nyomán felajánlott támogatás illeszkedik a magyar kormány humanitárius politikájának alapelvéhez, miszerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.
A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében 324 millió forinttal támogatja a nigériai katolikus Sokotoi Egyházmegye humanitárius projektjeit és 162 millió forintot adományoz a nigériai protestáns Church of Christ in Nations egyház számára. A támogatást az egyház a népirtást elszenvedett közösségeket rehabilitáló tevékenységeire fordítja. A helyi közösségeket megerősítő magyar segítségnyújtás előmozdítja az érintett keresztény közösségek tagjainak helyben maradását, mérsékelve az Európára nehezedő migrációs nyomást.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.