2019. szeptember 15. vasárnap

2019. június 12., szerda 12:37

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OS) - Gréczy Zsolt reakciója Karácsony Gergely állításaira I. rész

1. A Párbeszéd és Karácsony Gergely akart mindig előválasztást. A Demokratikus Koalíció komoly fenntartásokkal viseltetik az előválasztással kapcsolatban, mert pontosan tudjuk, amerikai, olasz, francia tapasztalatokból, hogy eredménye szerintünk nem mindig szolgálja a közjót.

2. A hazai választások történetében első előválasztás előzményeként a Horváth Csaba-Karácsony Gergely viadalban a DK volt az egyetlen párt, amely Karácsony Gergely támogatása mellett állt ki nyilvánosan. Érveinket akkor elmondtuk, most nem ismételjük meg.

3. Karácsony Gergely igazat mond, amikor egy levélváltásra hivatkozva DK-Karácsony Gergely megállapodásról beszél. De, ahogyan nem tudjuk megmondani, hogy kit támogatnánk a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, amikor még csak a selejtezők mennek, úgy Karácsony Gergely és az MSZP hivatkozása, hogy mi megszegtük a megállapodást, értelem nélküli. Hiszen nyilván nem vonatkozhatott a megállapodásunk másra, mint hogy abban az előválasztási körben mi Karácsony Gergelyt támogatjuk. Mert akkor még az sem volt biztos, hogy lesz-e második választási forduló, az pedig végképp nem, hogy annak kik lesznek a résztvevői.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció