2024. április 20. szombat

2019. június 12., szerda 12:38

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OS) - Gréczy Zsolt reakciója Karácsony Gergely állításaira II. rész

4. A DK tehát semmilyen megállapodást nem rúgott fel. Ha valaki magyarázattal tartozik, az nem a DK, hanem Karácsony Gergely. A DK január 25-én kötött egy megállapodást Karácsony Gergellyel. A megállapodás szövege így hangzott:

"1) Az MSZP-Párbeszéd formálódó európai parlamenti listáján szerepet nem vállalok. 2) Az európai parlamenti választási kampányban pártsemlegesen, kizárólag mint reménybeli új főpolgármester, csak várospolitikai ügyekben nyilvánok meg 3) Főpolgármester-jelöltként és majdani főpolgármesterként valamennyi budapesti polgár főpolgármestere akarok lenni. Ennek érdekében főpolgármester-jelöltté választásomat követően felfüggesztem társelnöki tisztségemet a Párbeszédben."

Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban ígérete ellenére nem pártsemlegesen, nem kizárólag várospolitikai ügyekben szólalt meg, hiába emlékeztettük erre számtalan alkalommal. Ahogy nem tartotta be azon ígéretét sem, hogy győzelme esetén a Párbeszéd társelnöki tisztségéről haladéktalanul lemond, ezzel is mutatva, hogy ő nem egy párt, hanem valamennyi budapesti ember jelöltje.

Kiadó: Demokratikus Koalíció