2024. április 18. csütörtök

2019. június 13., csütörtök 14:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. június 13., csütörtök (OS) - DK: Követeljük, hogy a kormány és a Főváros azonnal intézkedjen a szúnyoginvázió ellen!

Bár józan ésszel sejthető volt, hogy a hosszú, csapadékos időjárás után a szúnyogok hihetetlen mértékben fognak megjelenni, a kormány és a Főváros vezetése mégsem készült fel a szezonra.
     A Demokratikus Koalíció követeli, hogy ha már szokás szerint idén sem sikerült előre gondolkozni a problémán, akkor legalább most kezdjenek extra intézkedésekbe az invázió ellen. Követeljük, hogy ne csak a szokásos permetezést vessék be, hanem indítsák el a biológiai irtást is, és erre biztosítsák a forrásokat. Egy európai fővárosban elképzelhetetlen lenne, hogy a vezetést ugyanúgy évről évre meglepetésként éri, hogy megjelennek a szúnyogok, mint az, hogy néha télen leesik néhány centi hó. Mi, európai magyarok ezért fogjuk visszaszerezni az irányítást, és megmutatjuk, milyen a felkészült városvezetés!

Gy. Németh Erzsébet
A Fővárosi Közgyűlés képviselője