OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. június 13., csütörtök 15:11

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye
    Budapest, 2019. június 13., csütörtök (OS) - Ne hagyj az autóban! – Idén nyáron is folytatódik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "Ne hagyj az autóban!" elnevezésű matricakampánya. Visszatérő kezdeményezésünk változatlanul arra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy a hőségben ne hagyják gyermekeiket és házi kedvencüket az autóban. A napon ugyanis percek alatt felforrósodik az autó belseje, és az emberi felelőtlenségnek súlyos egészségkárosodás, rosszabb esetben halál is lehet a következménye.

    Kánikula idején még a nyitott térben vagy a szobában is rendkívül nehéz elviselni a hőséget, ha nincs légkondicionáló vagy nem tudjuk magunkat hűteni. A 30°C-os melegben, tűző napon parkolva pedig már 10 perc is elegendő ahhoz, hogy az autó szűk, zárt belsejében 70 fokosra forrósodjon a levegő. Egy ilyen magas hőmérsékletnek kitett kisgyermek vagy háziállat rövid időn belül súlyos egészségkárosodást szenvedhet, de akár halállal is végződhet a pár percnyi figyelmetlenség, felelőtlenség.
A program 2017-es indulása óta már több száz matricát helyeztek ki. A Nébih most ismét várja azon vendéglátó- és kereskedelmi helyek, de akár magánemberek jelentkezését is, akik támogatják kezdeményezésünket, és vállalják, hogy a figyelemfelhívó matricát látható helyre kiragasztják (pl. az üzletek bejárati ajtajára). Matricaigényüket a Nébih honlapján (portal.nebih.gov.hu) elérhető űrlapon jelezhetik.
A témában további hasznos tanácsok olvashatóak a hivatal Szabad a gazdi programjának weboldalán (szabadagazdi.hu).
     Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.