OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 15., szombat 22:11

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2019. június 15., szombat (OS) - Emlékezés 1703. június 16-ra a Rákóczi  Szabadságharc ünnepére

    A Rákóczi  Szabadságharc kezdetének 1703. június 16-nak az ünnepére emlékeztek a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai. Az általuk hat éve Budán, a XI. kerületben felállított emlékműnél a megjelentek virágokat helyeztek el, és kegyelettel emlékeztek a nyolc évig tartó (1703-1711) szabadságharc hőseire és áldozataira. A Magyar Szent Korona Országainak függetlenségéért,hazájukért életüket és vérüket áldozó közel nyolcvanezer magyar és nem magyar hős méltatásával és II. Rákóczi Ferenc kiemelkedő nagyságával és hazaszeretetének ismertetésével zárult a megemlékezés. II. Rákóczi Ferencnek a német-római birodalom hercegének
kiáltványa;   "Örök emlékezetül!  Ismét felszakadnak a híres magyar nemzet sebei, a nemzet megsértett szabadságának annyiszor mostohán kezelt sebesülése, s most már az a veszély fenyeget, hogy az egészséges törzset is a végső halálos pusztulásba dönti... a nemzetet, mely... vérének hullatása és áldozatok árán kiváló dicsőséggel védelmezte... az egész kereszténységet... megfosztják hadi érdemeitől, s... páratlanul megcsúfolva egy idegen népnek vetik oda prédául."

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.