OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 18., kedd 11:37

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - Új támogatás érhető el a baromfi- és sertéságazatban. Az Agrárminisztérium új támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára, amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termékfeldolgozási, –forgalmazási, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (pl. takarmánygyártás) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti, és általános, csekély összegű támogatás formájában vehető igénybe. A támogatásra a tárca  saját költségvetéséből 2 milliárd forintot biztosít.

    A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a 2018. évben baromfi- vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, és/vagy a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás, aki, vagy amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat.

A támogatás alapja az igénylő támogatott tevékenysége keretében foglalkoztatottak száma, amely után alkalmazottanként legfeljebb 200 000 forint támogatás igényelhető. A támogatás alapjául szolgáló állományi létszámot az igénylő a támogatott tevékenységből származó 2018. évi árbevételének és a 2018. évi teljes árbevételének hányadosa és az igénylő által 2018. évben foglalkoztatott átlagos statisztikai állományi létszám szorzataként kell meghatározni.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.