OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. június 19., szerda 01:03

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OS) - Második alkalommal, egyedüli külföldi résztvevőként szerepelt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Digitale Stadt Düsseldorf egyesület által közösen szervezett Rheinland Pitch on Danube győztese a Rheinland Pitch düsseldorfi döntőjében.

    Az innovatív hajtóműveket fejlesztő Sincroll Drive Technologies a negyedik helyen végzett. Bogár Pál alapító arról számolt be, hogy ígéretes kapcsolatokra tett szert, német és japán cégektől is megkeresést kapott.
"A 2017 tavaszán induló Budapest-Düsseldorf digitális együttműködési program legkiemelkedőbb eseménye minden évben a Rheinland Pitch. Budapest startupok terén létrejött városdiplomáciai együttműködései közül talán ez a legdinamikusabb, amit bizonyít, hogy 11 magyar delegáció látogatott ide, és már 8 alkalommal láttuk vendégül a német partnereket otthon" – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
"Fontosnak tartom, hogy 2019-ben Németország legnagyobb startup versenyén ismét szerepelt egy magyar vállalkozás. Már a puszta tény, hogy részt vett a döntőn, és széles nyilvánosság előtt mutatkozhatott be, nagy siker. Számos partnerkapcsolat lehetőségét nyitja meg, és bízom benne, hogy a Sincroll ezekkel élni is tud" – nyilatkozta Szegner Balázs, Magyarország düsseldorfi főkonzulja.
"A közönség láthatóan lelkesen fogadta a magyar startup bemutatkozását. Egyértelmű, hogy folytatnunk kell a hagyományt, ezért jövőre is szeretnénk megrendezni a magyarországi középdöntőt" – mondta Lorenz Gräf, a verseny főszervezője.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.