2024. április 20. szombat

2019. június 20., csütörtök 12:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OS) - A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít

A KSH már évek óta nem végzi el a létminimumra vonatkozó számításokat, most pedig még akadályozzák is azokat, akik helyettük elvégeznék a munkát. A Policy Agenda szerdán tette közzé a számításait, amelyek alátámasztják azt, amit sajnos rengetegen tapasztalnak Magyarországon: a minimálbérből nem lehet megélni.

Azt azonban nem tudhatjuk, hogy hány ember, hány család él a létminimum alatt, mert a KSH eltitkolja az adatokat. Azt viszont már mindenki tudhatja, hogy hogyan akarja felszámolni az Orbán-kormány a szegénységet hazánkban: egyszerűen ki akarja törölni a nélkülözőket a statisztikákból.

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több, mint egy fideszes hivatal, amely egyrészről eltitkolja a kínos adatokat, másrészről pedig statisztikákat hamisít. Ugyanis az is kiderült már, hogy a magyar átlagbérre vonatkozó adatok is csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai, hiszen a dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset.

Kiadó: MSZP Országos Központ