OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 20., csütörtök 12:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OS) - A KSH adatokat titkol el és statisztikákat hamisít

    A KSH már évek óta nem végzi el a létminimumra vonatkozó számításokat, most pedig még akadályozzák is azokat, akik helyettük elvégeznék a munkát. A Policy Agenda szerdán tette közzé a számításait, amelyek alátámasztják azt, amit sajnos rengetegen tapasztalnak Magyarországon: a minimálbérből nem lehet megélni.

Azt azonban nem tudhatjuk, hogy hány ember, hány család él a létminimum alatt, mert a KSH eltitkolja az adatokat. Azt viszont már mindenki tudhatja, hogy hogyan akarja felszámolni az Orbán-kormány a szegénységet hazánkban: egyszerűen ki akarja törölni a nélkülözőket a statisztikákból.

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több, mint egy fideszes hivatal, amely egyrészről eltitkolja a kínos adatokat, másrészről pedig statisztikákat hamisít. Ugyanis az is kiderült már, hogy a magyar átlagbérre vonatkozó adatok is csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai, hiszen a dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.