OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 21., péntek 09:52

A Mars autistákért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) - Újabb autizmus-specifikus munkahely a magyar munkaerőpiacon

    A WE LOVE WHAT YOU BUILD (WLWYB) a hazai piacon eddig kevésbé ismert, a nemzetközi piacon már befutott magyar tulajdonú, LEGO® alkatrészek és egyedi építmények értékesítésével foglalkozó vállalkozás. A cég úgy alakította át a munkakörnyezetét, hogy autizmusbarát munkahellyé válhasson. Ebben segítségükre volt a Mars Alapítvány, akik folyamatos szakmai támogatásukkal segítenek a neurotipikus kollégák felkészítésében; illetve egy olyan munkakörnyezet kialakításában, amelyben az autista munkavállalók is kiteljesedhetnek. Ennek hatására nemrég kezdett el dolgozni az első autista kolléga és a tervek szerint a következő években jelentősen nőni fog a számuk. A cég nemrég kockázati tőkebefektetés keretében jelentős forrásokat vont be az autizmus-specifikus munkakörnyezet, és nemzetközi növekedési stratégiájának finanszírozására. A befektetést az Impact Ventures, az első hazai társadalmi hasznosságú befektetési alap biztosította, amin keresztül az üzleti tevékenység felskálázásban és az autista munkavállalók megsokszorozásában kívánja segíteni a WLWYB-et.
Információ:Fógel Dorottya
+36 30 738 81 83
dori.fogel@wlwyb.com
    
     Kiadó: Mars autistákért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.