OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. június 21., péntek 19:49

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) - A Baptista Szeretetszolgálat programvezetője, De Coll Ágnes egyike lett annak a világ minden tájáról származó nyolc kitüntetettnek, akit elismertek az emberkereskedelem elleni küzdelem érdekében tett erőfeszítéseiért 2019. június 20-án, Washingtonban. A 2019-es év Trafficking in Persons Report Hero (az emberkereskedelemről szóló jelentés hőse) elismerést Michael R. Pompeo külügyminisztertől vette át. Ágnes a téma egyik kiemelkedő szakértője Magyarországon, jelenleg a Szeretetszolgálat 12 főből álló, az emberkereskedelem ellen küzdő irodájának vezetője.

    A Szeretetszolgálatnak a történtek a 2003 óta folyó emberkereskedelem elleni küzdelem komoly elismerését jelentik. Az áldozatokat többféle módon zsákmányolják ki, a férfiakat kényszermunkával, a gyerekeket koldulással, a nőket prostitúcióra való kényszerítéssel. A szervezet 15 éve titkos, védett házakat üzemeltet és azóta mintegy 1500 áldozatnak nyújtott segítséget. A Szeretetszolgálat együttműködik a kormányzati szervekkel és a külföldi partnerekkel, közös akciókban vesz részt a rendőrséggel az áldozatok kimenekítésének érdekében. Nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és külön programja van a veszélyeztetett, áldozattá vált gyermekekért. De Coll Ágnes nemzetközi partnerhálózatot épített ki. "A küzdelem társadalmi felelősség, legyünk éberek, tudjunk arról, van megoldás, senkit sem hagyunk segítség nélkül", mondta.      
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és hazánk washingtoni nagykövetsége is gratulált az elismeréshez.
     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.