OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. június 24., hétfő 15:31

A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 24., hétfő (OS) - Ügyfélkapun keresztül is intézhető lesz a beiratkozás a köznevelési intézményekben  Az informatikai fejlesztés eredményeként a 2019/2020-as tanévben már elérhetővé válik az ügyfélkapun keresztül történő beiratkozás és hitelesítés is, ezért az ügyintézéshez a szülőnek – amennyiben ezt az ügyintézést választja – nem kell megjelennie az intézményben. Az új informatikai fejlesztés "A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása /KAFFEE/" segítségével már 18 különböző általános-, és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg, amelynek egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók voltak.

    Ehhez hasonló nagyságú elektronikus ügyintézési fejlesztés az oktatás területén még nem valósult meg. Ez egy újabb lépcsőfok a köznevelés digitális átalakításában. A KAFFEE program - a korábbi elektronikus folyamatok kiegészítéseként – biztosítja a szülők és a diákok számára is a magasabb, minőségibb szolgáltatási színvonal elérését a köznevelési intézményekben. Eddig a szülők és a pedagógusok az ún. "üzenőfüzet"-en, személyesen és e-maileken keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Az új rendszernek köszönhetően most már elektronikusan is elintézhetők a különböző köznevelési eljárások, többek között a beiratkozás, átiratkozás, felmentések, igazolások, bizonyítványok pótlása.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.