2024. április 19. péntek

2019. június 24., hétfő 15:31

A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 24., hétfő (OS) - Ügyfélkapun keresztül is intézhető lesz a beiratkozás a köznevelési intézményekben  Az informatikai fejlesztés eredményeként a 2019/2020-as tanévben már elérhetővé válik az ügyfélkapun keresztül történő beiratkozás és hitelesítés is, ezért az ügyintézéshez a szülőnek – amennyiben ezt az ügyintézést választja – nem kell megjelennie az intézményben. Az új informatikai fejlesztés "A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása /KAFFEE/" segítségével már 18 különböző általános-, és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg, amelynek egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók voltak.

Ehhez hasonló nagyságú elektronikus ügyintézési fejlesztés az oktatás területén még nem valósult meg. Ez egy újabb lépcsőfok a köznevelés digitális átalakításában. A KAFFEE program - a korábbi elektronikus folyamatok kiegészítéseként – biztosítja a szülők és a diákok számára is a magasabb, minőségibb szolgáltatási színvonal elérését a köznevelési intézményekben. Eddig a szülők és a pedagógusok az ún. "üzenőfüzet"-en, személyesen és e-maileken keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Az új rendszernek köszönhetően most már elektronikusan is elintézhetők a különböző köznevelési eljárások, többek között a beiratkozás, átiratkozás, felmentések, igazolások, bizonyítványok pótlása.
     Kiadó: Klebelsberg Központ