OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 25., kedd 12:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 25., kedd (OS) - Kiderítettük: A magyarok több mint 60 százaléka legalizálná az orvosi kannabiszt

    A Magyar Liberális Párt régóta küzd az orvosi kannabisz legalizálásáért, és azért, hogy szakértők bevonásával végre valódi párbeszédet lehessen folytatni a betegekért. A Fidesz azonban folyamatosan lesöpri javaslatainkat az asztalról, és arra sem hajlandó, hogy vitát folytathassunk az orvosi kannabisz használatáról. A Liberálisok azonban tovább küzdenek a kormány struccpolitikája ellen, ezért reprezentatív közvélemény-kutatást rendeltek a kérdésben a Závech Research közvélemény-kutató cégtől, melynek eredményeit Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje ismertette.

A kutatás során kiderült, hogy a magyar emberek több mint 60 százaléka támogatja, és csupán 17 százaléka ellenzi az orvosi kannabisz legalizálását. Ez az álláspont egyezik az Európai Parlament idén elfogadott hivatalos állásfoglalásával, amely a kannabisz orvosi felhasználását hivatott ösztönözni az Unió teljes területén. Ennek fényében különösen érthetetlen, hogy a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma miért zárkózik el továbbra is a kannabisz orvosi célú felhasználásától. Pedig ha valakinek, az onkológus Kásler Miklósnak lehetne szaktudása arról, hogy a daganatos betegek fájdalmának enyhítésében, közérzetének és életminőségének javításában, és a tünetek kezelésében milyen egyedülállóan hatékonyak a kannabisz alapú gyógyszerek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.