OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 25., kedd 14:34

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. június 25., kedd (OS) - A VGYKE különféle helyszíneken népszerűsíti az audionarrációt A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete újabb kihívása az audionarráció népszerűsítése látássérültek körében. "A vizuális kultúra mindenkié 2.0 FOF 2018" elnevezésű programban az AKKU Egyesülettel közösen szervezett akadálymentes színházi előadásokat és különleges képzőművészeti alkotások audionarrálását.

    Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Reméljük, minél több látássérültnek tudunk olyan felejthetetlen élményt adni a narráció segítségével, amely színházi előadások, vagy filmek minőségi élvezetéhez járul hozzá.

Hatalmas sikert aratott a két népszerűsítő kisfilm az audiónarráció folyamatáról: az egyik a Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók - Karácsonyi kaland a Cirkuszban" című akadálymentes előadásáról készült. A másik a terézvárosi klubon forgatott, a narrációt ismertető és illusztráló kisfilm. Megtekinthetők: http://www.vgyke.com/296-2/narracios-kisfilmek/

 A projekt ideje alatt 40 db különleges képzőművészeti alkotáshoz készült narrálás. Ezek között fellelhető: épület, fotó, festmény, szobor, dioráma, plakát, installáció, és tűzfalfestmény narrációja is. Megtekinthető: http://www.vgyke.com/296-2/fotok-festmenyek-rajzok/

 Narrált színházi előadásokon a My Fair Lady zenés vígjátékot, az Odüsszeusz bolyongásai gyerekelőadást, és az István, a király rockoperát tekintették meg az érdeklődő látássérültek.
A program az EMMI és az FSZK támogatásával valósult meg.

VGYKE
Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.