OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 25., kedd 16:12

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 25., kedd (OS) -

    "A kohéziós támogatásokat nem lehet makrogazdasági, pénzügyi és főleg nem migrációs szempontoktól függővé tenni, főként nem úgy, hogy a szegényebb, de jobban teljesítő tagállamok hátrányosabb helyzetbe kerüljenek. Az elmúlt években Magyarország értékelése kapcsán többször súlyos vitáink voltak a Bizottsággal, így például Brüsszel a magyar GDP növekedését szisztematikusan alá-, míg az államháztartási hiányt fölé becsülte, ezért teljesen irreleváns ajánlásokat javasolt. A számok azonban rendre a magyar kormányt igazolták" – fejtette ki Schanda Tamás.

Az államtitkár a tanácsülésen arra hívta fel a tagállamok képviselőinek figyelmét, hogy a jó szabályozás megalkotása előrébb való igény a tárgyalások gyors lezárásánál. Addig kell tárgyalni, ameddig nem születik minden kérdésben megegyezés.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.