OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. június 26., szerda 12:48

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - 25. alkalommal kerül megrendezésre a Szekérfesztivál Budapesten.

        A világon közel 200 városban megrendezett Szekérfesztivál a Ratha-játrá nevű indiai hagyományt eleveníti fel, amely során Krisna (Isten) formáját szekéren húzzák végig a városon, ének, zene és tánc kíséretében. A fesztiválszekér több európai országon keresztül vándorol Budapestre. A szekerek húzása azt a törekvést szimbolizálja, ahogyan az emberi lélek visszavágyik Istenhez, örök lakhelyére, maga mögött hagyva a materiális világ küzdelmekkel teli hétköznapjait.
     A Krisna-hívők a nyilvános fesztivál által az eredeti, érintetlen védikus-indiai kultúra szépségeit és tanításait igyekeznek megismertetni az emberekkel. A rendezvényen kiemelt figyelmet kap majd a legfontosabb indiai jógaszentírás, a Bhagavad-gítá.
     Az idei fesztivál mottója: egyszerűen boldogan. Naponta olvashatunk arról, hogy a klímaváltozás hatalmas méreteket öltött, melyhez az a felgyorsult, városias és fogyasztói életmód is vezetett, amelytől mégis a boldogságunkat reméljük. A túlhajszolásnak azonban nincs értelme, a megszerzett anyagi javak csak elvétve teszik az embert boldoggá. A Krisna-hívők úgy látják, hogy a minden kultúrában egyetemes módon fellelhető boldogságreceptek - a természetközeli életmód, a tánc, a zene, az imádság, a belső önvaló megismerése, a közös étkezések, az együtt töltött minőségi idő, a közösség ereje és az élet magasabb lelki tartalommal való megtöltése - hosszú élettel ajándékozzák meg az embert.

www.krisna.hu


     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.