OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. június 26., szerda 18:03

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Az együttműködések új területeit keresik a magyar és török szakminiszterek   Magyarország és Törökország a kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlesztésében érdekelt az ipar, a kutatás-fejlesztés és innováció területén is – állapították meg kétoldalú egyeztetésükön Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Mustafa Varank, a Török Köztársaság ipari és technológiai minisztere 2019. június 26-án, Budapesten.

    Palkovics László elmondta, hogy az innováció a válasz korunk gyors technológiai változásaira. A kutatási és innovációs terület stabilitásához elengedhetetlen, hogy szervesen fejlődő ökoszisztéma épüljön ki.

A magyar miniszter a fejlesztések eredményeit bemutatva felhívta a török fél figyelmét hazánk két K+F+I zászlóshajójára, a szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóintézetre és a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályára. Palkovics László kifejtette, hogy a világszínvonalú infrastruktúra kiépítése mellett Magyarország megteremtette az önvezető autók közúti tesztelési lehetőségének jogi hátterét is. A tesztpálya környezetében a tervek szerint 2022-re 45 kilométer hosszú gyorsforgalmi út épül "okos" elemekkel kiegészítve.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.