OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 26., szerda 20:28

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Üldözöttek számára nyújt humanitárius támogatást a Hungary Helps Program Etiópiában

    A magyar kormány humanitárius politikájának alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Kelet-Afrika az Európába irányuló migráció egyik fő forrása a Hungary Helps Program keretében, ezért 483 millió forinttal támogatjuk az egyházi szervezetek által fenntartott Mai Ayni menekülttábort Etiópiában, további 161 millió forintot pedig egy klinika részére juttat a kabinet.

Kelet-Afrika az Európába irányuló migráció egyik fő forrása, a régió fegyveres konfliktusai miatt Etiópiának közel 1 millió, a környező országokból elmenekült ember számára kell biztosítania az alapvető ellátást. A magyar kormány a kelet-afrikai térség keresztény és más vallási, valamint nemzetiségi kisebbségéhez tartozó emberek  szülőföldjük térségében való megmaradása, és a számukra emberhez méltó életkörülmények biztosítása érdekében döntött a segítségnyújtásról.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.