OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. június 26., szerda 20:28

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Üldözöttek számára nyújt humanitárius támogatást a Hungary Helps Program Etiópiában

    Az Orbán Viktor miniszterelnök és etióp keresztény vezetők júniusi budapesti találkozóján történt felajánlás alapján a kabinet egyenlő arányban, összesen 483 millió forinttal támogatja az Etióp Ortodox Tewahido Egyház, az Etióp Katolikus Egyház és a Jézus Helye Etióp Evangéliumi Egyház által ökumenikus együttműködés keretében fenntartott Mai Ayni menekülttábort. Az Etióp Ortodox Tewahido Egyház Migbare-Senay klinikájának működésére további 161 millió forintot adományoz a magyar kormány. A segítségnyújtás megerősíti a helyi közösségeket és elősegíti számukra a helyben maradást, mérsékelve ezáltal az Európára nehezedő migrációs nyomást.

A Hungary Helps Program a 2017-es létrejötte óta mintegy 35 ezer ember számára tette lehetővé, hogy a migráció helyett inkább a szülőföldjén való megmaradást válassza.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.