OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. június 27., csütörtök 13:31

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. június 27., csütörtök (OS) - A KDNP frakcióvezetőjét nem hatották meg Ferenc pápa szavai -

    Harrach Péter válaszolt a Fenntartható fejlődés bizottsága LMP-s elnökének nyílt levelére, mely a klímaváltozás elleni harc fontosságára hívta fel a figyelmet Ferenc pápa szavain keresztül. Szavaiból kiderül: a KDNP büszkén támogatja a kormány semmittevését.

Miközben a klímaváltozás hatásai soha nem látott mértékben sújtják a Földet, így a Kárpát-medencét is, addig a KDNP frakcióvezetője szemmel láthatólag nem hajlandó tudomásul venni a helyzet súlyosságát. Pedig a katolikus egyház feje, Ferenc pápa is ökológiai katasztrófának nevezte a klímaváltozást, mely világméretű gazdasági és társadalmi válságot idézett elő. A pápa szerint lépésváltásra van szükség, a környezeti források bölcs és etikus használatára szólított fel. Nincs idő a halogatásnak, itt és most kell cselekedni.

Ehhez képest Harrach Péter igyekszik elmismásolni a kérdést, Schmuck Erzsébetnek arra a kérdésére sem volt hajlandó válaszolni, hogy a KDNP-s képviselők támogatnák-e a klímavészhelyzet kihirdetését, mellyel megnyílnának azok a konkrét cselekvési lehetőségek, melyekre a szentatya is felhívta a figyelmet, és amik azonnal csökkentenék a klímaváltozás káros hatásait.

Miközben Németországtól kezdve, Írországon át egyre több ország ismeri fel, hogy azonnali cselekvésre van szükség, addig a magyar kormánypártok tagjai mindannyiunk kárára bort isznak és vizet prédikálnak.

LMP Sajtó


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.