OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. június 27., csütörtök 15:28

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 27., csütörtök (OS) - HITELES MOZGALOM KÖZLEMÉNY

    Fordulópont a devizahitel bírói megítélésében - sok hibával! Kegyelemdöfés helyett újraszámolásra van szükség! A Kúria Tanácsadó Testülete egy hete döntött. A Kúria végre-valahára kimondta azt, amit már évek óta várunk tőle. A bankok tudták ugyanis a devizahitelezés időszakában, hogy a deviza árfolyam tartós és jelentős emelkedése várható.

A Kúria megállapítása: "Az infláció jelenségével viszont az átlagos fogyasztó is tisztában volt, tehát annyit mindenképpen fel kellett ismernie, hogy a devizaalapúságból következően, valamint a forint és a svájci frank inflációjának különbségéből adódóan az árfolyamok elcsúszhatnak."

A Bankszövetség legismertebb vezetője mindezt évekkel ezelőtt más szavakkal, sokkal érthetőbben így fogalmazta meg: "az alacsony kamatozású deviza folyamatosan fel fog értékelődni, és ezzel folyamatosan nőni fog a havi törlesztőrészlet, a roppant alacsony kamatokért cserébe normál esetben egy árfolyam-növekedés bekövetkeztével kell számolni".

A Bankszövetség 2006 januárjában a lakosság számára készült tájékoztatójában azonban teljesen ellentétes állítás szerepelt. Azt mondták a bankok a devizahitel biztonságos, nem kell félni! "Mivel a devizahitelek túlnyomó többsége hosszabb lejáratú hitel, az esetleges néhány napos nagyobb árfolyam ingadozás a törlesztési terheket érdemben nem változtatja meg."

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.