OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. július 2., kedd 10:53

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) -

    Sajtóközlemény

Hiteles hely - mindenhol, mindenkinek
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 51. vándorgyűlése
Székesfehérvár

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Székesfehérváron tartja 51. Vándorgyűlését Hiteles hely - mindenhol, mindenkinek címmel, amelyet a Vörösmarty Mihály Könyvtár az MKE Fejér Megyei Szervezete, és Székesfehérvár közösen rendez.
Választott témánk több szempontból is aktuális és indokolt, mely igazodik a tervezett rendezvény helyszínének sajátosságaihoz, történelmi szerepéhez és a jelenben közvetített értékeihez. Ebben a megközelítésben Székesfehérvár Magyarország ikonikus települése, hiszen évszázadokon át itt koronázták meg a királyokat és csak az lehetett törvényes – tehát hiteles – uralkodó, akinek ebben a városban tették a fejére Szent István koronáját.
Napjainkban egy ilyen jelentős és minden állampolgár részére szabadon hozzáférhető hiteleshely a könyvtár, ahol megbízható, pontos és tartalmas információt szolgáltatnak, amely a benne dolgozó szakemberek – nyugodtan mondhatjuk - több évezredre visszatekintő rutinjára, tapasztalatára támaszkodva folyamatosan alakítja, bővíti és rendelkezésre bocsátja a használók számára igénybe vehető dokumentum-bázist és segít az információk halmazai közötti eligazodásban.
    
     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.