OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 2., kedd 15:05

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) - NEM az MTA szétverésére!

    A mai nap újabb vízválasztó az Orbán-rezsim történetében. A Fidesz-kormány azok után, hogy kártékonyan próbált beleszólni a kulturális élet szabadságába, majd az emberek mindennapjaiba, legmélyebb magánügyeibe, már attól nem rettent vissza, hogy a magyar tudományos életet is kisajátítsa, és saját kutatóhálózatát erőszakkal leválassza az MTA-ról. Orbán Viktor rendszere azonban nem csak átalakítaná a magyar tudományos életet, de teljesen meg is szüntetné annak szabadságát és függetlenségét. Ez elfogadhatatlan!

A Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról szóló törvényjavaslatot úgy szavazta meg a kétharmados Fidesz-kormány, hogy érdemben még csak nem is tárgyaltak a tudományos élet képviselőivel. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor egy olyan törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amely jelentősen csorbítja az MTA tudományos szabadságát. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor hiába tüntettek több ezren a tervezett változtatások ellen, hiába kérték civilek, ellenzéki pártok, a kormány nem volt hajlandó egyeztetni sem a kutatókkal, és ezzel több ízben megalázta az akadémiai dolgozókat. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor megtörte a javaslatot benyújtó Palkovics László innovációs és technológiai miniszter gerincét, és a tudomány emberét utasította arra, hogy elárulja a tudomány legfőbb intézményét.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.