OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 4., csütörtök 11:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) - Az LMP tájékoztatása a budapesti önkormányzati választási együttműködésről szóló megállapodás állásáról -

    Az LMP Budapesti Regionális Kongresszusa 2019. június 15-én elfogadta a DK, Momentum, az MSZP és a Párbeszéd budapesti ajánlatát, ami az Európai parlamenti választás fényében készült. Eszerint ha az LMP jelölőszervezetként támogatja az előválasztás győztesét, és támogatja a kerületi polgármester-jelölteket, akkor "garantálják, hogy az LMP minden kerületben legalább egy közös képviselőjelöltet állíthat".

A megállapodás részleteit kidolgozó tárgyalások azonban jelenleg úgy állnak, hogy a DK-Momentum-MSZP-Párbeszéd szövetség ígérete ellenére sem garantálja minden kerületben egy LMP-s képviselőjelölt indulását. Három hét tárgyalás után ezt több kerületben sem tudták, vagy nem akarják teljesíteni.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a Fideszt Budapesten leváltsuk, és a pártok közötti teljes körű, méltányos együttműködést létrehozzuk. Ez a választók elsöprő erővel kinyilvánított akarata, és alkalmas arra, hogy ősszel az önkormányzati választásokon döntő sikert érhessünk el.

Célunk a fagyilkos és elnyomó pártállamot építő Fidesz-rendszer leváltása, egy élhetőbb város és ország megteremtése. Egy szelídebb, a természeti létalapunkat nem veszélyeztető gazdasági és társadalmi rendszer kialakítása, a civilizációt fenyegető klímaváltozás elleni küzdelem. Reméljük, partnerekre találunk ebben a törekvésünkben.

Heltai László
Ferenczi István
Szilvágyi László,
az LMP Budapest főtárgyaló
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.