OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. július 4., csütörtök 12:46

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) - Több száz fejlesztés indul a Magyar Falu Program keretében

    A falusi önkormányzatok számára kiírt pályázati felhívás 6 milliárdos keretére 461 nyertes pályázat jut, a teljes összeget felhasználták. A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázati felhívás 7 milliárdos keretét szintén teljes egészében szét tudják osztani a 487 nyertes pályázó között. Az első két kiírásra jelentős volt a túljelentkezés,  ezért a Magyar Falu Program 2020-as pályázati céljainak meghatározásakor kiemelt figyelmet fordítunk a helyi közösségek fejlesztésére.
A pályázatokat május közepéig lehetett benyújtani. A kiíró Miniszterelnökség hatvan napon belül döntést hozott, így a nyertes települések és egyházközösségek listája a mai naptól elérhető a kormany.hu oldalon. A gyors elbírálással a kormány célkitűzése, hogy a falusi emberek minél előbb érezzék a program előnyeit.

Gyopáros Alpár,
modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.