OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. július 4., csütörtök 15:21

Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) -

    Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület az örmény nemzetiségen belül kialakult áldatlan állapoton kíván felülemelkedni és megoldást javasol a tartós, békés egymás mellett élés érdekében. A modell lényege, hogy ősszel nem képviselőket választunk, akik azt csinálnak, amit akarnak, hanem meghatározó kérdésekben a választók KÖZÖS ÖRMÉNY CÉLOKAT fogalmaznak meg és annak megvalósításához választanak képviselőket.

Az EÖGYKE által összeállított KÖZÖS ÖRMÉNY CÉLOK NYILATKOZATA bevezetője:
Magyarországon az örmény nemzetiség a történelmi és egyéb okok miatt többrétegű, többszínű és többnyelvű. Erre a többrétűségre úgy kell tekinteni, mint lehetőségre, hogy minél alaposabban megismerhessük és megismertethessük kultúránkat és történelmünket, s ne legyen többé alapja a kirekesztésnek, megkülönböztetésnek.
Szükségesnek tartjuk, hogy a hazai őshonos magyarörmények több évszázad alatt kivívott jó híre kerüljön visszaállításra, legyen tiszta és átlátható, választók által követhető pénzügyi gazdálkodás az önkormányzatiságon belül.

A NYILATKOZAT teljes szövege a www.magyarormeny.hu honlapon

Az EÖGYKE csak olyan képviselőjelölteket indít az őszi választásokon, akik elfogadják a NYILATKOZATban foglaltakat és nyilvánosan vállalják, hogy annak szellemében fognak szolgálni, akár a helyi,fővárosi, országos önkormányzatban  és vállalják, hogy a vegyes önkormányzatokban együttműködnek bármely jelölőszervezet azon képviselőivel, akik szintén vállalták a NYILATKOZATban megfogalmazott értékeket.

     Kiadó: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.