OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. július 5., péntek 15:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 5., péntek (OS) - A Liberálisok is részt vesznek a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken

    A Magyar Liberális Párt kiáll a gyűlöletkeltés, a kirekesztés és a jogegyenlőtlenségek ellen, ezért Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője, valamint Sermer Ádám főpolgármester-jelölt képviseletében részt veszünk a Roma Sajtóközpont által a gyűlöletbeszéd ellen szervezett 1 Magyarország Pikniken.

A rendezvény célja, hogy civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok, értelmiségi körök, politikai pártok közös platformon álljanak ki a gyűlöletkeltés ellen és együtt szálljanak síkra egy józanabb és békésebb Magyarországért. Hazánkban ismét olyan hangok kezdtek megerősödni, amelyek könnyű politikai hasznot remélnek a bűnbak-kereséstől, a megbélyegzéstől és a félelemkeltéstől. Legutóbb az ország elitjének többsége apatikusan nézte végig, ahogyan – a 2008-2009 közötti romák elleni sorozatgyilkosság révén - borzalmas tragédiasorozatba torkollott a cigányellenes uszítás. Nem követhetjük el még egyszer ugyanazt a történelmi hibát, hogy csendben maradunk! Roma és nem roma szervezeteknek együtt kell felszólalniuk a jogegyenlőtlenségek ellen!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.