OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. július 8., hétfő 08:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 7., vasárnap (OS) - DK: Az állam szociális alapon segítsen a viharkárosultaknak!

        Magyarországon is egyre gyakoribbá válnak a pusztító erejű viharok, legutóbb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hívták 70 településről a tűzoltókat házakra dőlt fák, elektromos vezetékek, leszakadt tetők miatt. A milliárdos viharkárokat a biztosítók is érzékelik, csak a legutóbbi vihar miatt már másfél milliárd forintot fizettek ki a károsultaknak a Magyar Biztosítók Szövetsége szerint. Sokan vannak azonban, akik nem engedhetik meg maguknak a legolcsóbb lakásbiztosításokat sem. Nekik ma senki sem segít, a családokat máskor oly’ féltő kormánynál beállt a vihar utáni csend.
     A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy szociális alapon segítsen a viharkárosultaknak az általános tartalékból! Az otthonunk megsemmisülésénél vagy lakhatatlanná válásánál kevés drámaibb eseményt hozhat az élet, sokaknak életük munkája válik semmivé egy-egy pusztítóbb vihar miatt. A DK szerint egy európai országnak kötelessége legalább azokat a polgárait segíteni ilyen helyzetben, akiknek anyagi helyzetük miatt esélyük sem volt lakásbiztosítást kötni. Több felelősség fent, több lehetőség lent: segíteni kell a magukra hagyott viharkárosultaknak!

Varju László
országgyűlési képviselő
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.