OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. július 8., hétfő 14:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OS) - Kiderítettük, hogy a magyarok hány százaléka támogatná a meleg párok örökbefogadását

    A VIACOM kutatása kimutatta, hogy a magyarok az 57 százalékos világátlaghoz képest 64 százalékos arányban egyetértenek azzal, hogy a melegeket ugyanolyan jogok illessék meg, mint bárki mást. A kutatásból az is kiderült, hogy a szexuális kisebbségek elfogadását a magyarok többsége (58 százaléka) a saját kultúrájával és vallásával is összeegyeztethetőnek tartja, a lakosság háromnegyede pedig elfogadná, ha kiderülne, hogy a szomszédja meleg, leszbikus vagy transznemű, és ez nem változtatna a kapcsolatukon. A magyaroknak azonban csak alig több mint egynegyede támogatja az azonos neműek törvényes házasságát, és 40 százalék kifejezetten ellenzi azt.

A Viacom felmérése is jól mutatja tehát, hogy még sok dolgunk van. Éppen ezért folytatjuk a küzdelmet a jogegyenlőségért, mert szeretnénk, ha Magyarország egy sokszínű, nyitott és toleráns országgá válna, ahol mindenki szabadon vállalhatja szerelmét, szexuális irányultságát és nemi identitását. Ne hagyjuk, hogy a kormány megosszon és kijátsszon minket egymás ellen! Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktorék gyűlöletpolitikája bárkit kirekeszthessen a társadalomból!

Sermer Ádám sajtótájékoztatón ismertette a kutatás eredményeit, melyet élőben közvetítettünk a Liberálisok Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/487260085418523/
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.