2024. április 23. kedd

2019. július 8., hétfő 14:59

A Bethlen Gábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OS) - A Kékessy-házaspár is átvette az idei Teleki Pál-érdemérmet

Miután külföldi tartózkodása miatt a Kékessy házaspár - Kékessy György és Kékessy-Isoz Gertrúd - a nemzeti összetartozás napján nem tudta átvenni a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma által számukra odaítélt Teleki Pál-érdemérmet, annak átadására július 6-án Tiszafüreden, a Kékessy-kúrián került sor. Az alapítvány "becsületrendjét" a 12. alkalommal megrendezésre kerülő Hungarian Independence Day alkalmából Bartos Mónika országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, az alapítvány kurátora, valamint Házi Balázs, az alapítvány titkára adta át. Bartos Mónika méltató beszédében kiemelte a díjazottak tengeren túl is végzett fáradhatatlan munkálkodását a magyar kultúra ápolása érdekében. Az eseményen több ismerős és barát is felidézte a házaspár szervező és kultúraápoló tevékenységét, amely csak megerősítette a BGA kuratóriuma döntésének helyességét.
A díjazottaknak ezúton is gratulálunk a kitüntetéshez!
A BGA az idei évben Teleki Pál-érdemérmet adományozott még Vasy Gézának, a Magyar Írószövetség korábbi elnökének, Szőcs Zoltán írónak, szerkesztőnek, valamint a Magyar Szemle folyóirat szerkesztőségének.

Kiadó: Bethlen Gábor Alapítvány