OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. július 8., hétfő 14:59

A Bethlen Gábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. július 8., hétfő (OS) - A Kékessy-házaspár is átvette az idei Teleki Pál-érdemérmet

    Miután külföldi tartózkodása miatt a Kékessy házaspár - Kékessy György és Kékessy-Isoz Gertrúd - a nemzeti összetartozás napján nem tudta átvenni a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma által számukra odaítélt Teleki Pál-érdemérmet, annak átadására július 6-án Tiszafüreden, a Kékessy-kúrián került sor. Az alapítvány "becsületrendjét" a 12. alkalommal megrendezésre kerülő Hungarian Independence Day alkalmából Bartos Mónika országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, az alapítvány kurátora, valamint Házi Balázs, az alapítvány titkára adta át. Bartos Mónika méltató beszédében kiemelte a díjazottak tengeren túl is végzett fáradhatatlan munkálkodását a magyar kultúra ápolása érdekében. Az eseményen több ismerős és barát is felidézte a házaspár szervező és kultúraápoló tevékenységét, amely csak megerősítette a BGA kuratóriuma döntésének helyességét.
A díjazottaknak ezúton is gratulálunk a kitüntetéshez!
A BGA az idei évben Teleki Pál-érdemérmet adományozott még Vasy Gézának, a Magyar Írószövetség korábbi elnökének, Szőcs Zoltán írónak, szerkesztőnek, valamint a Magyar Szemle folyóirat szerkesztőségének.
    
     Kiadó: Bethlen Gábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.