OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 9., kedd 11:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 9., kedd (OS) - DK: Újabb milliárdokat akarnak elszórni Orbán Viktor kisvonatfüggőségére, miközben az ápolók és tanárok béremelését leszavazták

    Bár korábban abszurd viccek poénjaként már felmerült a felcsúti kisvasút meghosszabbítása, úgy fest, mégis megvalósítják az ötletet. Sajtóhírek szerint kormányzati előterjesztésben írnak arról, hogy 12 milliárd forintot szánnak arra, hogy meghosszabbítsák Bicskéig a kisvasutat. De kisvasutat kapna Salgótarján is, sőt, saját kisvasút-járműcsalád ötlete is felmerült.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy miközben a kormány elutasította a tanárok, orvosok, ápolók, tűzoltók béremelését, de a miniszterelnök kisvasút-mániáját mégis van pénz finanszírozni. Elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor a saját terepasztalának tekinti az egész országot, közpénzmilliárdokat költ vonatozásra, miközben a mi költségvetési javaslatainkat, amik valóban az emberek érdekeit szolgálnák, gondolkodás nélkül dobják a kukába. Mi, európai magyarok tiltakozunk az ellen, hogy Magyarország miniszterelnöke minden józan gondolat nélkül szórja a pénzt focira és vonatozásra, miközben összeomlik az oktatás, az egészségügy, a gazdaság, ezért harcolunk továbbra is, hogy a fideszes hatalom képviselői már ne sokáig élvezzék a közpénzen való játszadozást.

Varju László
országgyűlési képviselő, a költségvetési bizottság elnöke
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.