OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 14. hétfő
Ismertető


2019. július 9., kedd 11:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 9., kedd (OS) - Bősz Anett interpellációja Kásler Miklóshoz: Összeomlás szélén a budapesti egészségügy - Miért áll a fővárosi kórházak fejlesztése?

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok országgyűlési képviselőjének Kásler Miklós Emmi-miniszterhez intézett, "Miért áll a budapesti kórházak fejlesztése?" című interpellációja, melyre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszolt:

Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Államtitkár Úr!

Az elmúlt hetekben többször is érdeklődtem az Egészséges Budapest Programmal kapcsolatban, az Önök válaszai azonban nem oszlatták el az aggodalmaimat.  

A budapesti kórházakkal és egészségügyi ellátással kapcsolatban szinte mindennap hajmeresztő tények látnak napvilágot.  

Az orvoshiány miatt, a nyári hónapokban, Budapesten az összeomlás határára került a sürgősségi ellátás. Különösen súlyos a helyzet a többszörösen sérültek esetében, ahol a rendes kapacitásnak csak a 75 százalékát tudják teljesíteni.

Egész osztályok mondanak fel egyik napról a másikra, a lehetetlen munkakörülmények, a túlórák és az alacsony megbecsültség miatt.

Az egyik kórházban a radiológusok hiánya miatt a sebészeti osztály sem tudja tisztességesen ellátni a feladatát.

A mentősök azért szállítanak életveszélyes sérülteket egyik kórházból a másikba, mert a kórházak nem tudják, vagy nem akarják fogadni a betegeket.

Folyamatosan műtétek maradnak el, betegek halnak meg a fejetlenség, a szervezetlenség és a forráshiány miatt.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.