OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. július 10., szerda 11:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 10., szerda (OS) - DK: Az Akadémia előre szólt, hogy idegen szúnyogfajok jöhetnek, ha nem gyérít a kormány

    Koncepcióváltás kell a védekezésben, országos monitorozásra és biológiai gyérítésre van szükség, hogy megfékezzük az új betegségterjesztő szúnyogfajok megtelepedését - szólt előre tavaly novemberben közös állásfoglalásban az MTA Biológiai Tudományok Osztálya, az Agrártudományok Osztálya, az Orvosi Tudományok Osztálya és az MTA Ökológiai Kutatóközpontja. A figyelmeztetést a kormánynak is elküldték, hiába. Az élet csattanós választ adott arra, hogy a kormány nem becsüli a tudósokat és épp szétverte az MTA-t: Magyarországon is megjelent a veszélyes fertőzéseket terjesztő ázsiai tigrisszúnyog.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány - jelen esetben szó szerint - a magyarok bőrét viszi vásárra, amikor nem hallgat a tudósokra. Elkeserítő, hogy a Fidesz veszélyes vérszívókat szabadított az emberekre, mert Orbán Viktor úgy gondolta, hogy ehhez is jobban ért, mint a figyelmeztetést küldő kutatók. Ebből az esetből is látszik, hogy az Akadémia szétverésével a kormány a nemzeti érdeket árulta el, hiszen később nem lesznek már tudósok sem, akik figyelmeztethetnének a közelgő veszélyekre. Márpedig a veszélyes szúnyogoknál csak nagyobb kihívásokkal fogunk találkozni.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.