OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 21. hétfő
Ismertető


2019. július 10., szerda 12:13

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2019. július 10., szerda (OS) - A Legfőbb Ügyészség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete 2019. július 10. napján együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a gyermekek és a jövő nemzedék számára a biztonságos kibertér kialakítása, valamint a gyermekeket érintő kibertérben megjelenő fenyegetések elleni hatékony fellépés.

    A megállapodásban kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyermekek zaklatása és kizsákmányolása elleni küzdelemre, a biztonságos online tér megteremtésére, valamint a gyermekek egészséges fejlődését lehetővé tevő környezet fenntartására.
A Legfőbb Ügyészség és az Egyesület rögzítette, hogy az együttműködés során lehetőséget biztosítanak egymásnak az általuk szervezett előadásokon és konferenciákon való részvételre, valamint évente két alkalommal megbeszélést tartanak, melyen értékelik a közös tevékenységüket.
Az együttműködés keretén belül abban is megállapodtak, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete által működtetett ún. hotline vonalra érkező, különösen a kiskorúak nagyobb csoportja ellen elkövetett bűncselekményekről, illetve a sérelmükre megvalósított zaklató cselekményekről az egyesület – a szükséges feljelentés megtétele mellett – közvetlenül a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatja.
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete "Sose add meg idegeneknek az adataidat" című filmje az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=Dmw-x3O7XL4
    
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.