2024. április 24. szerda

2019. július 10., szerda 14:43

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 10., szerda (OS) - DK: Kövér László gyáva módon terel a közigazgatási bíróságokkal kapcsolatban

Kövér László házelnök egy rádiós műsorban arról beszélt, hogy csak átmenetileg, a jogállamiságról szóló viták lezárásáig vették le a közigazgatási bíróságok megalakításáról szóló tervet napirendről. Kövér szerint eddig is elműködött ilyen bíróságok nélkül a magyar igazságszolgáltatás és ezután is elműködik majd, illetve szerinte az elmúlt években külföldről és az ellenzékből érkező irracionális támadásoknak volt kitéve a magyar igazságszolgáltatás.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, Kövér László minden ígérete és cinikus megjegyzése csak ócska terelés. Amit ő a nemzetközi közvélemény és az ellenzék irracionális nyomásgyakorlásának és támadássorozatának nevez, az nem más, mint egy tükör, amit az európai, nyugati, demokratikus világ tart a hazug és diktatúrába menetelő Orbán-rezsim elé. Kövér László, Orbán Viktor és a Fidesz valamennyi híve és kiszolgálója csak az erőből ért, csak az erő és a hatalom nyelvét beszélik. Nekünk, valódi hazafiaknak és európai magyaroknak az a kötelességünk, hogy az erő nyelvével szembeszállva megtörjük a Fidesz hatalmát és szembeszálljunk a hazugságokkal.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, az igazságügyi bizottság tagja
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció