OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 21. hétfő
Ismertető


2019. július 11., csütörtök 09:06

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - 2018-as gazdasági és költségvetési folyamatok elemzésével is támogatja az Állami Számvevőszék a 2020-as költségvetés pénteki parlamenti végszavazását.

    Az ÁSZ elemzéséből kitűnik: 2018-ban rendkívül kedvezőek voltak a gazdasági folyamatok, a GDP csaknem 5 százalékkal nőtt, a bruttó átlagkeresetek pedig 11,3 százalékkal emelkedtek. A gazdasági növekedés kedvezően hatott a költségvetési folyamatokra is: a központi költségvetés összes bevétele több mint 8 százalékkal meghaladta a tervezettet 2018-ban. Az ÁSZ elemzése nem azonosított olyan kockázatot, ami hatással lenne a 2020-as költségvetési törvény pénteki végszavazására. Az ÁSZ az elemzését megküldte az összes országgyűlési képviselőnek.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/elemzes-a-2018-as-gazdasagi-es-koltsegvetesi-folyamatokrol
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.