OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. július 11., csütörtök 13:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. július 11., csütörtök (OS) - Ursula von der Leyen alkalmatlan az Európai Bizottság élére -

    A tegnapi nap során találkozott az Európai Parlament Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakciójával Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje. A meghallgatás során bebizonyosodott, hogy a klímavédelmi célok keretében az előző Európai Parlamenthez képest visszalépést szorgalmaz a széndioxid-kibocsátás tekintetében (2030-ra 55%-os csökkentés helyett 50%), valamint nem tudott előállni konkrét javaslatokkal egy EU-s szintű szakpolitikai kérdésben sem. A felmerült kérdésekre pedig gyakran kitérő válaszokat adott.

A meghallgatás is megmutatta, hogy a "zárt szalonban" történt megegyezés káros az Európai Unió egészére nézve: az átláthatóság hiánya, a megkérdőjelezhető legitimitás és a látványos felkészületlenség is jelei annak, hogy az Európai Tanács nem a megfelelő választ adta korunk legnagyobb kihívásaira. Az LMP támogatja a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakció döntését arról, hogy egységesen nem szavazza meg Ursula von der Leyent bizottsági elnöknek.

A klímaváltozás elleni küzdelem ennél többet érdemel.

Kendernay János
társelnök, LMP

Hanák Gábor
elnökségi tag, LMP
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.