OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 9. vasárnap
Ismertető


2019. július 12., péntek 07:09

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - ÁSZ: a 2020-as költségvetés hozzájárul a magyar gazdaság fenntartható kifehérítéséhez és a kiszámítható, stabil gazdasági folyamatokhoz, valamint megfelelő keretet biztosít a társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához.

        A 2020. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatok nem befolyásolják az államadósság-mutató alakulását, illetve az államadósság-szabály teljesülését – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék az országgyűlési zárószavazás előtt, a Költségvetési Tanács részére készített elemzésében. A 2020-as költségvetéshez kapcsolódó módosító javaslatok többsége fejezetek, illetve előirányzatok közötti átcsoportosítást jelent, ezáltal nem veszélyeztetik a tervezett hiánycél elérését.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/szamvevoszeki-szempontok-a-2020-as-koltsegveteshez


     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.